Úvod > Blog > Jak vytvořit celý web s ChatGPT

Jak vytvořit celý web s ChatGPT

Web se stal nezbytnou součástí našeho každodenního života. Ať už jste podnikatel, firma nebo třeba umělec, mít vlastní webové stránky je naprosto zásadní pokud chcete, aby se o vás mohli jiní lidé vůbec dozvědět. Díky webu můžete propagovat vlastní služby, prodávat zboží, profesionálně se prezentovat a zveřejňovat vlastní články nebo díla. Proto jme si pro vás připravili jednoduchý návod, jak vytvořit celý web s ChatGPT úplně z ničeho jen za pomocí umělé inteligence.

ChatGPT, umělá inteligence v podobě chatbota, kterou v listopadu 2021 představila společnost OpenAI, rychle získala celosvětovou popularitu. Schopnosti ChatGPT jsou široké, od schopnosti odpovědět na jednoduché otázky až po generování obsáhlých esejí a programů. Jako první si musíte založit ChatGPT účet.

OpenAI

1. Založení ChatGPT účtu

  • Vytvořte si bezplatný účet na webu OpenAI.
  • Na ChatGPT se můžete zaregistrovat pomocí e-mailové adresy, účtu Google, účtu Microsoft nebo účtu Apple.
  • Pro vytvoření účtu je potřeba i vaše telefonní číslo.

Podrobnější návod, jak si založit účet naleznete zde.

ChatGPT Login

2. Program pro úpravu kódu

Pro psaní kódu nainstalujte program, ve kterém budete kopírovat a upravovat to, co vám ChatGPT vygeneruje.

  • Jednoduše si stáhněte PSPad, což je zdarma textový editor, přes tento odkaz
  • Postupujte podle instalačních pokynů a vyčkejte než se program nainstaluje
  • Poté ho otevřete a v levém horním rohu klikněte na tlačítko „Soubor“ > „Nový…“ > „HTML“
  • PSPad vám předpřipraví na stránce základní strukturu stránky, kterou ale můžeme vymazat, protože potřebujeme mít PSPad prázdný
  • Gratulujeme, máte vše připraveno a můžete se teď konečně vrhnout na to, kvůli čemu jste přišli!
PSPad

3. Obsah vašeho webu

Teď se vrátíme zpět na stránky ChatGPT. Jakmile máte účet, měla by se vám zobrazit hlavní domovská stránka ChatGPT, která se skládá ze dvou oblastí pro zahájení chatu: vlevo nahoře „Nový chat“ a dole „Poslat zprávu“. Uprostřed uvidíte také návrhy a vlevo svou historii.

ChatGPT menu
  • V poli „Send a message“ nebo „Poslat zprávu“ napište váš požadavek ohledně stránky. Snažte se poskytnout co nejvíce detailů ohledně vašeho nápadu na web. Je důležité zmínit téma/obor a celkovou strukturu webové stránky, jako je například nadpis, menu, obsah, patička a záhlaví. Podrobněji budete upravovat jednotlivé části stránky v dalších krocích.

Zkuste požadavek typu „Chtěl bych vytvořit web pro svou kavárnu v Praze. Potřebuji celkově 4 stránky: „Úvod“, „Ceník“, „O nás“ a „Kontakt“. Vytvoř mi prosím celou stránku „Úvod“ tak, aby měla nahoře menu, obsahovala vzorové texty a obrázky a na konci stránky byl copyright s obrázky odkazujícími na mé sociální sítě. Vše prosím vygeneruj jako HTML kód, který mohu zkopírovat do PSPadu.“.

ChatGPT chat
  • ChatGPT vám vygeneruje kód, který už jen zkopírujte do PSPadu. Jednoduše označte vygenerovaný kód klávesami Ctrl + C a následně vložte pomocí Ctrl + V nebo použijte tlačítko „Copy code“.
  • Před pokračováním uložte váš web: v PSPadu stiskněte Ctrl + S a uložte soubor pod názvem ‚index.html‘. Soubor by měl mít koncovku „.html“ a pokud je to úvodní stránka vašeho webu, měl by být pojmenován „index“. Pokud nemáte v plánu web zveřejnit na internetu, můžete ho pojmenovat jakkoliv jinak.
  • Chcete-li si prohlédnout aktuální vzhled vašeho webu, otevřete soubor ‚index.html‘ ve vašem prohlížeči. Stránka by se vám měla zobrazit v prohlížeči po otevření tohoto souboru.

Nyní, když už máte představu, jak na to, stačí popsat ChatGPT, co dalšího chcete přidat na váš web, a pak jen zkopírovat kód do vašeho souboru. Pokud se vyskytne nějaká chyba nebo něco nebude zobrazeno správně, popište problém ChatGPT a pomůže vám s jeho řešením.

4. Doména a webhosting

Pokud to s webem myslíte opravdu vážně a nechcete, aby zůstal jen u vás na počítači, ale chcete ho ukázat světu, musíte ho dostat na internet.

Pro vaše stránky potřebujete zvolit název domény a hostingovou službu. Doména je webová adresa, kterou lidé používají k přístupu na vaše webové stránky. Hostingová služba pak poskytuje místo pro uložení vašich webových stránek na internetu.

A tady přichází vhod naše služby. Nejen že vám pomůžeme vybrat co nejlepší doménu, ale zajistíme také webhosting a výpomoc se správou a rozvojem vašeho webu. Nebojte se nás proto kontaktovat, dáme vám nabídku přesně na míru!

Sdílejte svou lásku

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *